HAFTALIK HABERLER -5-

 

DAMIEN CHAZELLE'İN BRAD PITT VE MARGOT ROBBIE'Lİ BABYLON FİLMİNİN OYUNCU KADROSU ŞEKİLLENİYOR

2014 yılında Whiplash ile sinema dünyasına etkileyici bir giriş yaptıktan sonra ikinci filmi La La Land ile En İyi Yönetmen Oscarı’nı kazanarak bu ödüle layık görülen en genç yönetmen olan Damien Chazelle, yeni filmi Babylon ile sinemalara dönmeye hazırlanıyor. Paramount Pictures çatısı altında hazırlanan ve 25 Aralık 2022’de vizyona girmesi planlanan film için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte oyuncu kadrosunda yer alacak isimler de netlik kazanmaya başladı.

Damien Chazelle imzası taşımasıyla merak uyandıran proje ilk duyurulduğunda başrollerde Emma Stone ve Brad Pitt‘in yer alacağı belirtilmişti. Ancak daha sonra Emma Stone projeden ayrıldı ve onun rolünü Once Upon a Time… in Hollywood filminde de Brad Pitt ile çalışan Margot Robbie devraldı. Kısa süre önce ise oyuncu kadrosuna Fences ile çıkış yaptıktan sonra The Leftovers, Watchmen, The Stand gibi dizilerde rol alan Jovan Adepo‘nun da dâhil olduğu açıklandı. Dün ise oyuncu kadrosuna Diego Calva da katıldı.

Hollywood’da sessiz filmlerden sesli filmlere geçildiği döneme ışık tutacak olan Babylon, aynı Once Upon a Time… in Hollywood’da olduğu gibi kurgusal karakterlerle gerçek figürlerin iç içe geçtiği bir hikâye anlatacak. Brad Pitt, sesli filmlere geçişe ayak uyduramayan kurgusal bir sessiz film yıldızına hayat verecek. Her ne kadar Pitt’in karakteri kurgusal olsa da, karakterinin John Gilbert‘tan esinlenilerek yaratıldığı belirtiliyor.

Oyuncu kadrosunda Brad Pitt ve Margot Robbie gibi iki yıldız isim bulunuyor olsa da hikâyenin merkezinde Hollywood’da kariyer basamaklarını tırmanmaya çalışan Meksikalı bir aktörün yer alacağı ve bu aktöre de Diego Calva’nın hayat vereceği belirtiliyor. Şu ana kadar büyük bir rolde izlemediğimiz Calva, Babylon’da kariyerinin en dikkat çekici rolünü üstlenecek.

Hikâyede ayrıca dönemin yıldız oyuncularından Clara Bow, yazar Elinor Glyn ve stüdyo sahibi Irving Thalberg gibi gerçek figürlerin de yer aldığı belirtiliyor.

 

ANYA TAYLOR-JOY, FINN COLE VE DEAN-CHARLES CHAPMAN'LI HERE ARE THE YOUNG MEN UYARLAMASINDAN FRAGMAN YAYINLANDI

Senaryosu Merlin dizisi oyuncularından Eoin Macken tarafından kaleme alınan filminde, Game of Thrones oyuncularından Dean-Charles Chapman, Peaky Blinders oyuncularından Finn Cole ve en son The Queen’s Gambit’te izlediğimiz, adını içinde bulunduğumuz ödül sezonunda şimdiden sıkça andığımız Anya Taylor-Joy gibi isimleri içeriyor.

Oyuncu kadrosundaki isimler sebebiyle şimdiden merak uyandıran film, 2003 yılında Dublin’de geçiyor. Chapman’ın canlandırdığı Matthew isimli ergenlik çağında bir gence ve onun arkadaşlarına odaklanan hikâye, içki, uyuşturucu ve heyecan arayışı peşindeki gençlerin okulları bittikten hemen sonra hep birlikte geçirdikleri son yaz dönemini anlatıyor. Hayatta herhangi bir amacı olmayan bu gençlerden Matthew hala, Anya Taylor-Joy’un canlandırdığı özgür ruhlu Jen’in hasretini çekiyor. Aynı zamanda Matthew, Finn Cole’un canlandırdığı Kearney ile aralarındaki problemli ilişkiyi sürdürmekte zorluk çekiyor. Arkadaş grubundan bir genç ise paranoya ve depresyonla mücadele ediyor. Hikâye ilerledikçe bu arkadaş grubu, Kearney tarafından nihilistik bir şiddet dünyasının içerisine çekilerek hayatlarını kökünden değiştirecek kadar çarpımı suç eylemlerine dahil oluyor.

30 Nisan’dan itibaren İngiltere’de dijital platformlarda yayına girecek olan filmin ülkemizdeki yayın tarihi henüz belli değil.

 

DAVID FINCHER'IN YENİ PROJELERİ

Se7en, Fight Club, Zodiac, The Social Network gibi filmleri sinema dünyasına kazandıran David Fincher, geçtiğimiz yıl Netflix’te yayınlanan Mank filmiyle izleyicilerin karşısına çıktı ve bir kez daha adından övgüyle söz ettirdi. Son iki filmi arasında altı yıl ara veren usta yönetmen, kasım ayında verdiği bir demeçte, 40 yıllık sinema kariyerinde sadece 10 film olmasını tuhaf bulduğunu söyleyerek, bundan sonra yeni projeleri arasındaki sürenin kısalacağına işaret etti. Nitekim öyle de oldu. Kısa süre önce Fincher’ın Netflix çatısı altında The Killer adını taşıyan yeni bir film hazırladığı ortaya çıktı.

Alexis Nolent‘in grafik romanından uyarlanacak The Killer için hazırlıklarını sürdüren Fincher, bir yandan farklı projeler üzerinde çalışmaya da devam ediyor. Bu projeler arasında filmler olduğu gibi diziler ve belgesel dizileri de yer alıyor.

Fincher, şu anda üzerinde çalıştığı projeleri açıkladı. The Killer’ın yanı sıra, Chinatown’a prequel olacak bir dizi hazırladığını açıklayan Fincher, aynı zamanda film sevgisi hakkında da bir dizi hazırladığını söyledi. Bu dizinin sevdiği filmlerle ilgili olacağını ve sevdiği konuklarla onların sevdikleri filmler üzerine bir dizi yapmak istediğini söyledi. Yönetmenin bu açıklamaları kurmaca olmayan bir dizinin bizleri beklediğini gösteriyor.

Fincher’ın Robert Towne ile birlikte bir Chinatown dizisi hazırladığı bir süredir biliniyordu, ancak bu açıklama uzun süredir yeni haber almadığımız projenin hâlâ hazırlık aşamasında olduğunu gösterdi. Bu açıklamada asıl dikkat çeken ise ilk kez bahsi geçen, film sevgisi hakkında yeni dizi oldu. Bu proje hakkında bilinen detaylar oldukça kısıtlı olsa da, yönetmenin Netflix çatısı altında hayata geçireceği projelerinden biri olması bekleniyor.

 

RIDLEY SCOTT VE STEVEN KNIGHT, 2. DÜNYA SAVAŞI DİZİSİ ROADS TO FREEDOM İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

Blade Runner, Alien, Thelma & Louise gibi unutulmaz filmlere imza atan, şu sıralar Maurizio Gucci cinayetini konu alan House of Gucci üzerinde çalışan Ridley Scott ile son yıllarda Peaky Blinders ve Taboo gibi sevilen dizilerin yaratıcısı olarak adından söz ettiren Steven Knight, Sir Antony Beevor’ın kitaplarından uyarlanacak Roads to Freedom dizisi için bir araya geliyor.

10 bölüm halinde yayınlanacak olan bu dizi, II. Dünya Savaşı’nı birçok ülkenin perspektifinden mercek altına alacak.

Bunu yapmaktaki amaç, hikâyeyi taze ve benzersiz bakış açıları kullanarak anlatmak. Hollywood yapımı savaş filmlerinde genellikle bu dönemde yaşanan olayları Amerika ya da İngiltere’nin bakış açısından görüyoruz. Roads to Freedom’ın öncülerinden farkı ise, Rusya, Almanya, Fransa ve dünyanın dört bir yanındaki diğer ülkelerden karakterlerin de hikâyelerini ve bakış açılarını gösterecek olması. Dizi, aynı zamanda, hayatta kalmak için mücadele eden kadınların ve çocukların hikâyelerine de odaklanacak. Karakterleri dramatik bir hikayeyle birbirlerine bağlayacak olan anlatı, insani duyguları temel alacak.

Ridley Scott, dizinin pilot bölümünü yönetirken; Steven Knight ve Sir Antony Beevor ise, dizinin senaryosunu kaleme alacak.

Dizinin Ridley Scott açısından özel ve kişisel bir anlamı olduğunu sözlerimize ekleyelim. Scott diziyi çekerken, savaş zamanı bulunduğu Britanya’daki kendi çocukluk ve savaş sonrasında ülkenin yeniden inşa edilmesinde büyük rol oynayan babasının peşinden gittiği Almanya’daki anılarından yararlanacak. Ridley Scott, henüz yayın tarihi ve oyuncu kadrosu belli olmayan bu diziden sonra Joaquin Phoenix’in Napolyon’u canlandıracağı Kitbag filmini çekecek.

 

KILLING EVE DİZİSİNİN SPIN-OFF FİKİRLERİ ÜZERİNE ÇALIŞILMAYA BAŞLANDI

İzleyici tarafından ilgiyle karşılanan dizi Killing Eve’in, geçtiğimiz günlerde salgının olumsuz etkileri sebebiyle çekimleri ertelenen dördüncü ve son sezonunun izleyici ile 2022 yılında buluşması bekleniyor. BBC America ise, dizinin spin-off fikirleri üzerine şimdiden çalışmaya başladı.

Başrollerinde Jodie Comer ve Sandra Oh’un yer aldığı dizi, gerilim ve mizah ögelerini aynı pota içerisinde eritirken, ana karakterleri arasındaki gelgitli ilişkiyi izleyiciye başarılı bir şekilde aktarmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Sevilen dizinin İngiltere’de gerçekleşecek dördüncü sezon çekimlerinin bu yılın yaz aylarında başlaması planlanıyor. Aynı zamanda, sekiz bölümlük son sezonunun da 2022 yılında izleyiciyle buluşması bekleniyor.

Dizinin spin-off fikirleri konusunda birçok tahmin olsa da kimse Comer ve Oh’un yeniden başrolde yer alacağını düşünmüyor. Dizinin spin-off hikâyeleri ile ilgili tahminler, genellikle yan karakterlerin odak noktasına alınacağı yönünde yapılıyor. Sevilen dizinin evreninin genişleyeceği yönündeki haberler sevindirici olsa da, bu projelerin detayları şu an için hala merak konusu.

Killing Eve inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

 

FOREST WHITAKER VE JOHNNY DEPP'Lİ CITY OF LIES FİLMİNİN VİZYON TARİHİ BELLİ OLDU

2018 yılında yayınlanması beklenen City Of Lies‘ın vizyon tarihinin yeni yayınlanan fragmanla henüz duyurulmuş olması durumu, filmin başka problemler de yaşamış olabileceğini düşündürüyor. Ertelenme sebebi tam olarak bilinmeyen filmin izleyiciyle buluşacağı tarih, üç yıllık aradan sonra nihayet paylaşılan fragmanla duyuruldu.

Suç draması türündeki filmin başrolünde son zamanlarda kendisinin adını Amber Heard’e uyguladığı şiddet ile ilişkilendiren bir söylemle kullanan The Sun gazetesine açtığı davayı kaybettikten sonra, Fantastic Beasts filminden ayrılmasıyla gündeme gelen Johnny Depp yer alıyor. Depp, sosyal medya hesabından Warner Bros. yetkililerinin kendisinden istifa etmesini rica ettiklerini duyurmuştu. Filmin oyuncu kadrosunda Depp’e Oscar ödüllü oyuncu Forest Whitaker eşlik ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise The Lincoln Lawyer ve The Infiltrator gibi yapımlardan tanıdığımız yönetmen Brad Furman oturuyor.

The Notorious B.I.G. ile Tupac Shakur cinayetlerini, bir dedektif ile bir gazetecinin gözünden izleyiciye aktaran filmde Johnny Depp, zamanında bu cinayetleri aydınlatmakla görevlendirilmiş ancak bir şekilde önü kesilmiş dedektif Russell Poole’u canlandırırken; Forest Whitaker da bu cinayetlerin yeniden soruşturulmasını sağlayan gazeteci Jack Jackson’a hayat veriyor. Filmin senaryosunu kaleme alan isim ise Christian Contreras. Film, Pulitzer ödülü sahibi yazar Randall Sullivan tarafından kaleme alınan LAbyrinth isimli kitaptan uyarlandı. The Notorious B.I.G olarak tanınan Christopher Wallace adındaki rap müzisyeninin cinayeti etrafında şekillenen hikâyede, kararlı bir LAPD  detektifi olan Russell Poole cinayeti çözmek için 20 sene boyunca çabalıyor fakat yerinde saymaya devam ediyor. Ardından Jack Jackson  ile takım olarak bu gizemli cinayeti çözmeye çabalıyor.

Yapım şirketi ve Johnny Depp’in özel yaşamı kaynaklı sebeplerden dolayı uzun süredir ertelenen City Of Lies filminin vizyon tarihi açıklandı. Filmin izleyiciyle 19 Mart tarihinde sinemalarda buluşması planlanırken dijital platformlarda ise 9 Nisan tarihinde yayınlanması bekleniyor.

 

ANDREW SCOTT VE JOHNNY FLYNN'Lİ RIPLEY DİZİSİNDE DAKOTA FANNING DE ROL ALACAK

The Talented Mr. Ripley ve Strangers on a Train gibi edebiyat tarihinin unutulmaz romanlarını kaleme alan Amerikalı yazar Patricia Highsmith’in yarattığı ünlü Mr. Ripley karakteri, bugüne kadar sinema dünyasında birçok filme konu olmuş, özellikle 1999 yapımı Matt Damon’lı The Talented Mr. Ripley filmiyle tanınırlığını arttırmıştı.

Edebiyat ve sinema dünyasında kötü şöhretiyle bilinen Mr. Ripley, bu kez de televizyon dünyasında adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Ripley dizisi için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte oyuncu kadrosu da şekilleniyor. Tom Ripley’i Fleabag‘deki Rahip rolüyle adından söz ettiren Andrew Scott‘ın canlandıracağı, başrollerde ona Johnny Flynn‘in eşlik edeceği bir süre önce ortaya çıkmıştı. Bugün ortaya çıkan bilgiler, başrollerde Scott ve Flynn’e Dakota Fanning‘in eşlik edeceğini ortaya çıkardı.

Ripley’yi; Awakenings, Schindler’s List, Gangs of New York, Moneyball gibi unutulmaz filmlerin senaryosunu yazan, aynı zamanda Emmy ödüllü The Night Of dizisinin yaratıcılarından olan Steven Zaillian yazıp yönetecek. Bu yıl The Irishman ile beşinci Oscar adaylığını kazanan Zaillian, dizinin ilk sezonundaki tüm bölümleri yönetecek. Patricia Highsmith’in Tom Ripley’ye odaklanan kitap serisinin ilk beş kitabından televizyona aktarılacak olan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak.

1960’lı yıllarının başındaki New York’ta geçecek olan dizi; New Yorklu zengin bir adam tarafından İtalya’ya seyahat etmesi ve serseri oğlunu (Johnny Flynn) eve dönmeye ikna etmesi için tutulan üçkağıtçı Tom Ripley’nin başından geçenleri konu alacak. Tom’un işi kabul etmesi; aldatma, dolandırıcılık ve cinayetten oluşan karmaşık bir hikâyenin ilk adımı olacak.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-