HAFTALIK HABERLER -1-


JOHNNY DEPP, FANTASTİC BEASTS 3 FİLMİNDEN AYRILDI

Serinin villianı olan Gellert Grindelwald’u canlandıran Johnny Depp, Warner Bros.’un isteği üzerine filmden ayrıldığını açıkladı. Haberi instagram hesabından duyuran Johnny: “Warner Bros. tarafından Fantastik Canavarlar’daki Grindelwald rolümden istifa etmem istendi ve bu talebe saygı duyarak kabul ettim” dedi. Amber Heard ile yaşanan sansasyonel olaylar sonrası sürekli gündeme gelen Depp, The Sun gazetesinin “eşini döven” olarak adlandırması üzerine, gazeteye dava açmıştı. Bu davayı kaybetmesinin, Warner’ın kararında etkili olduğu söyleniyor. Depp’in çıkarılması ama Amber Heard’ün, Aquaman kadrosunda hala bulunması ise bazı fanlar tarafından tepki çekti.

Ayrıca serinin 3. filmi için Depp ile çoktan bir sahne çekilmiş ama bu karardan sonra yeni oyuncu arayışlarına giren Warner Bros.’un Mads Mikkelsen ile görüştüğü söyleniyor.



7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE OSCAR ADAY ADAYI

Bu yılın En İyi Uluslararası Film Oscarı aday adaylığı için Türkiye’den 7. Koğuştaki Mucize seçildi. Aday adaylığını bile geçemeyeceğini düşündüğüm filmde, adaylığı hak eden bir unsur varsa o da Aras Bulut’un oyunculuğu. Onun haricinde akademinin, bizim Türk tipi dramlarına oyu çıkmaz diye düşünüyorum. Acındırma ve duygu sömürüsü üzerine kurulu ağır bir dram filmi. Üstüne üstlük uyarlama bir senaryo. Büyük bir çoğunluk bizim versiyonumuzu, Kore versiyonundan daha çok beğenmiş. Ben de bu çoğunluğa katılmakla birlikte yine de, Oscar’da bir şansı olmadığını düşünüyorum.

 

SUPERNATURAL’IN CASSTIEL’İ EŞCİNSEL OLDUĞUNU ONAYLADI

15. sezonuyla final yapmasına bir hafta kalan dizinin oyuncusu Misha Collins, karakterinin eşcinsel olduğunu onayladı. 18. bölüme konulan bir sahne ile Casstiel’in, Dean’e aşık olduğu itiraf edildi. Supernatural takipçileri bilir ki, dizinin Dean ve Casstiel ilişkisi isteyen bir kitlesi var. Bu yüzden de, finale 2 bölüm kala, giderayak yapılan hamle, bana fan tatmini gibi geldi. Cass’in her zaman, Dean’e karşı duygusal olduğunu inkar edemeyiz. Ama kaç sezon boyunca, bunu seyirciye vermezseniz, son anda yaptığınız açıklama da tabi ki tepki çeker. Destiel hayranları bu durumdan çok memnun kalırken, bir o kadar da gereksiz gören bir kitle var.


DAVİD FİNCHER, NETFLİX İLE 4 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Fight Club, Se7en, The Social Network, Gone Girl gibi çok başarılı ve kaliteli filmleri olan yönetmen David Fincher, Netflix ile anlaştı. Fransız sinema dergisi Premiere’e verdiği röportajda, önümüzdeki 4 yıl boyunca Netflix’e içerik üreteceğini açıkladı. Netflix ile daha önce House of Cards, Love, Death & Robots ve Mindhunter dizilerinde çalışmışlardı. Geçtiğimiz haftalarda da Mindhunter’ın iptal edildiği haberini vermişlerdi. Fincher’ın yeni film ve dizileriyle dönecek olması biraz bizi tatmin etse de, Mindhunter gibi son zamanların en kaliteli dizilerinden birinin iptal olması izleyicileri üzdü. Fincher, sosyal medyada artan linç kültürünü konu alan bir dizi hazırlığında olduğunu söyledi, biz de sabırsızlıkla beklemeye başladık bile. Fincher verdiği röportajda aynı zamanda şunları da ekledi: “Netflix ile bu anlaşmayı imzaladım çünkü farklı şeyler denemek, kalıbı kırmaya çalışmak ya da çalışma şeklini değiştirmek istiyorum.”


 

NOAH BAUMBACH, GRETA GERWİG VE ADAM DRİVER’LI NETFLİX FİLMİ

 


Lady Bird ve Little Women filmleriyle tanıdığınız Greta Gerwig ve Marriage Story filmiyle tanıdığınız Noah Baumbach çiftinin yeni bir film hazırlığında olduğu söyleniyor. Bu çift daha önce Frances Ha, Mistress America, Greenberg gibi filmlerde beraber çalışmışlardı. Noah’nın yöneteceği, Greta ve Adam Driver’ın oynayacağı film önümüzdeki sene Netflix’te yayınlanacak. Film ile ilgili şimdilik başka bir bilgi bulunmamakla birlikte bu üçlüyü heyecanla beklediğimizi belirtelim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-