2021’İN EN ÇOK BEKLENEN FİLMLERİ


 

2021’İN EN ÇOK BEKLENEN FİLMLERİ


2020’de beklediğimiz ama malum sebepten ertelendiğinden hala beklemeye devam ettiğimiz ve 2021’in hype ile beklenen diğer filmlerini derledik:

Dipnot: Hepsi Amerika vizyon tarihi çünkü ülkemizdeki sinema salonlarının ne zaman açılacağı kesin olmadığı için tarihlerde de bir kesinlik yok.

OCAK:

Locked Down



Locked Down, Doug Liman tarafından yönetilen ve Steven Knight tarafından yazılan bir 2021 Amerikan romantik komedi soygunu filmidir. Filmde Stephen Merchant, Mindy Kaling, Lucy Boynton, Dulé Hill, Jazmyn Simon, Ben Stiller ve Ben Kingsley ile Anne Hathaway ve Chiwetel Ejiofor rol alıyor. (14 Ocak’ta HBO Max’te)


Our Friend:


Gabriela Cowperthwaite tarafından yönetilen, Brad Ingelsby'nin senaryosuyla yeni çıkacak 2021 komedi-drama filmi. Filmde Jason Segel, Dakota Johnson ve Casey Affleck rol alıyor. Aslında prömiyerini 2019 yılında 6 Eylül 2019'da Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı. Ancak talep üzerine vizyona girecek. (22 Ocak’ta vizyonlarda)


The Little Things: 

John Lee Hancock tarafından yazılıp yönetilen, Hancock ve Mark Johnson tarafından yapımcılığını üstlenen, yeni bir Amerikan neo-noir suç psikolojik gerilim filmidir. Başrollerde; Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto, Chris Bauer yer alıyor. (29 Ocak’ta HBO Max ve vizyonlarda)


Supernova:


Colin Firth ve Stanley Tucci’nin başrollerini paylaştığı, Tucci'nin karakterine erken bunama teşhisi konduktan sonra karavanla son bir kez İngiltere yolculuğuna çıkan bir çifti izleyeceğiz. (30 Ocak’ta vizyonda)


Passing:


Rebecca Hall’un ilk uzun metrajlı film deneyimi olacak filmin başrollerinde Tessa Thompson, Ruth Negga ve Alexander Skarsgård bulunuyor. Nella Larsen'in aynı adlı romanından uyarlama olan film, iki arkadaşın ve arkadaşlardan birinin ırkçı kocasını konu alıyor. (30 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde gösterimde ve vizyonlarda)


The Sparks Brothers:

The Sparks Brothers, Edgar Wright tarafından yönetilen yeni bir müzik belgeselidir. Film, pop ve rock grubu Sparks'ın yaratıcıları Ron ve Russell Mael etrafında dönüyor. (30 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde gösterimde)

 

Ve Ocak ayında çıkacak diğer filmler:

Acasa, My Home (15 Ocak’ta vizyonda)

Identifying Features (22 Ocak)

Preparations to Be Together for an Unknown Period of Time (22 Ocak)

The White Tiger (22 Ocak’ta Netflix’te)

MLK/FBI (15 Ocak’ta sinemalarda)

The Dig (15 Ocak’ta sinemalarda ve 29 Ocak’ta Netflix’te)

Some Kind of Heaven (15 Ocak’ta sinemalarda)

Palmer (29 Ocak’ta Apple TV+’ta)

Prisoners of the Ghostland (31 Ocak’ta Sundance Film Festivali’nde)

 


ŞUBAT:


Malcolm & Marie:

En az ağustos ayından beri beklediğimiz; Malcolm & Marie, Sam Levinson tarafından yazılan ve yönetilen yeni bir Amerikan siyah-beyaz çekilen drama filmidir. Filmin baş karakterleri olarak Zendaya ve John David Washington rol alıyor. (5 Şubat’ta Netflix’te)


Falling:

Viggo Mortensen’ın yazıp yönettiği ve oynadığı bir drama filmidir. Viggo Mortensen’in yönetmenlik yapacağı ilk uzun metrajlı filmidir. (5 Şubat’ta sinemalarda)


Judas and the Black Messiah:

1960'ların sonlarında Illinois'de Kara Panter Partisi'nin başkanı olan Fred Hampton'un hayatına dayanan yeni bir Amerikan biyografik drama filmi. Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield, Jesse Plemons ve Martin Sheen başrolü paylaşıyorlar. (12 Şubat’ta HBO Max ve sinemalarda)


The Mauritanian:


Jodie Foster, Shailene Woodley ve Benedict Cumberbatch’in avukatı oynadıkları, Mohamedou Ould Salahi (Tahar Rahim)’nin gerçek hikayesi.  (19 Şubat)


I Care a Lot:

J Blakeson tarafından yazılan ve yönetilen 2020 komedi gerilim filmidir. Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Chris Messina ve Dianne Wiest rol alıyor. Film dünya prömiyerini 12 Eylül 2020'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı. (19 Şubat’ta Netflix’te)


Cherry: 

Anthony ve Joe Russo tarafından yönetilen, Angela Russo-Otstot ve Jessica Goldberg'in senaryosundan, Nico Walker'ın aynı adlı romanından uyarlanan yeni bir Amerikan suç draması filmi. Filmde Tom Holland, Ciara Bravo, Bill Skarsgård ve Kelli Berglund başrolde. (26 Şubat’ta sinemalarda, 12 Martta Apple TV+’ta)

 

Şubat ayında çıkacak diğer filmler:

A Glitch in the Matrix (5 Şubat)

Cinderella (5 Şubat)

Little Fish (5 Şubat)

Breaking News in Yuba County (12 Şubat)

French Exit (12 Şubat)

Land (12 Şubat)

The World to Come  (12 Şubat)

To All the Boys: Always and Forever (12 Şubat’ta Netflix’te)

Joe Bell (19 Şubat)

The Killing of Two Lovers (23 Şubat)

The United States vs. Billie Holiday (26 Şubat)

Nobody (26 Şubat)

My Zoe (26 Şubat)

Tom & Jerry  (26 Şubat’ta HBO Max ve sinemalarda)

The Vigil (26 Şubat)

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run (? Şubat)


 

MART:


Chaos Walking: 

Patrick Ness ve Christopher Ford'un senaryosundan Doug Liman tarafından yönetilen yeni bir Amerikan bilim kurgu aksiyon-macera filmi. Kaos Yürüyüşü bilim kurgu üçlemesine dayanıyor ve ilk kitabı olan 2008'de Ness'in The Knife of Never Letting Go'dan uyarlandı. Başrollerde Tom Holland, Mads Mikkelsen, Daisy Ridley, Cynthia Erivo, Kurt Sutter ve Nick Jonas yer alıyor. (5 Mart’ta sinemalarda)


The Many Saints of Newark:

Alan Taylor tarafından yönetilen ve David Chase ve Lawrence Konner tarafından Chase'in başarılı yapımı, HBO suç draması dizisi The Sopranos'un ön filmi olarak yazılan yeni bir Amerikan suç draması filmi. Vera Farmiga, Jon Bernthal, Billy Magnussen, Alessandro Nivola başrollerde. (12 Mart’ta HBO Max ve sinemalarda)


The King’s Man:


Senaryosunu Karl Gajdusek ile birlikte yazan Matthew Vaughn tarafından yönetilen, The King’s Man casus, aksiyon, komedi filmidir. (12 Mart’ta sinemalarda)


Morbius:

Morbius: Yaşayan Vampir, 2021 yapımı bir filmdir ve baş rollerinde Jared Leto, Jared Harris, Adria Arjona, Matt Smith ve Tyrese Gibson yer almaktadır. Aynı zamanda bir Marvel çizgi romanları uyarlanması olan bu film, Süper-Korku tarzına sahiptir. Bu film, Sony Spider-Verse serisinin ikinci ürünüdür. (19 Mart’ta sinemalarda)

 

Mart ayında çıkacak diğer filmler:

Moxie  (3 Mart)

Boogie (5 Mart)

Coming 2 America (5 Mart’ta Amazon Prime Video’da)

Yes Day (12 Mart’ta Netflix’te)


 

NİSAN:


No Time to Die:


Cary Fukunaga’nın Bond filmi, toplamda 25. Bond filmi aynı zamanda Daniel Craig’in beşinci ve son kez Bond karakterine girdiği söyleniyor. Daniel Craig’le birlikte Ana de Armas, Rami Malek ve Léa Seydoux başrolleri paylaşan isimler.  (2 Nisan’da sinemalarda)


Reminiscence:


Lisa Joy tarafından yazılıp yönetilen film, yönetmenin ilk uzun metraj deneyimidir. Lisa Joy, Nolan kardeşlerden Jonathan Nolan’ın eşidir. Bilim-kurgu, gerilim filminin başrollerinde Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandie Newton, Daniel Wu ve Cliff Curtis yer alıyor. (16 Nisan’da HBO Max ve sinemalarda)


A Quiet Place Part II:

bir Amerikan korku filmi ve A Quiet Place'in devamı. Devam filmi John Krasinski tarafından yazıldı ve yönetildi ve ilk filmdeki rollerini yeniden canlandıran Emily Blunt, Millicent Simmonds ve Noah Jupe rol aldı. Yeni filmde Cillian Murphy ve Djimon Hounsou da oyuncu kadrosuna katıldı. (23 Nisan’da sinemalarda)


Last Night in Soho:

Edgar Wright’ın bu senedeki 2. Filmi bu sefer psikolojik korku türünde. Filmde Anya Taylor-Joy, Thomasin Harcourt McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg ve Terence Stamp yer alıyor. (23 Nisan’da sinemalarda)

 

Nisan ayında çıkacak diğer filmler:

Peter Rabbit 2: The Runaway (2 Nisan)

Bob’s Burgers: The Movie (9 Nisan)

Mortal Kombat (16 Nisan’da HBO Max ve sinemalarda)

Bios (16 Nisan)

 


MAYIS:


Black Widow:


Avengers: Endgame’i hatırladınız mı? Black Widow’a ne olmuştu? Tamam, ağlamayın hemen… Buna da teselli filmi mi dersiniz veda filmi mi size bırakıyorum orasını. Cate Shortland’ın yönettiği Marvel Studios tarafından yapımı üstlenilen yirmi dördüncü Marvel Sinematik Evreni süper kahraman filmi. Başrollerde Scarlett Johansson, Florence Pugh ve David Harbour yer alıyor. (7 Mayıs’da sinemalarda)


Free Guy: 

Başrolde Deadpool’da sevdiğimiz Ryan Reynolds, Killing Eve’den aşık olduğumuz Jodie Comer, Stranger Things’in  Joe Keery’si, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar ve yönetmen/oyuncu olanTaika Waititi yer alıyor. Matt Lieberman ve Zak Penn'in senaryosundan ve Lieberman'ın hikayesinden Shawn Levy tarafından yönetilen yeni bir Amerikan bilim kurgu aksiyon komedi filmi. (21 Mayıs’da sinemalarda)


Godzilla vs. Kong:

Adam Wingard tarafından yönetilen yeni bir Amerikan canavar filmi. Godzilla: Canavarların Kralı ve Kong: Kafatası Adası'nın devam filmi. Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård, Eiza González, Jessica Henwick başrollerde. (21 Mayıs’da HBO Max ve sinemalarda)


Fast & Furious 9:


Uzadıkça uzayan, seyircilerine güvenip gişeyi sonuna kadar sömüren yapımların başında gelen, asla bitmeyecek gibi olan o seri: Justin Lin'in yönettiği, başrollerini Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, John Cena, Sung Kang, Helen Mirren ve Charlize Theron'un paylaştığı Hızlı ve Öfkeli film serisinin dokuzuncu filmidir. (28 Mayıs’da sinemalarda)

 

Mayıs ayında çıkacak diğer filmler:

Marry Me (14 Mayıs)

Rumble (14 Mayıs)

Spiral: From the Book of Saw (21 Mayıs)

Cruella (28 Mayıs)

Infinite (28 Mayıs)


 

HAZİRAN:


Venom: Let There Be Carnage:


Tom Hardy, Eddie Brock olarak geri dönecek ve uzaylı arkadaşı Venom’la seslenecek. Ve Woody Harrelson’ı Carnage olarak izleyeceğiz. Tom Hardy neredeyse biz de oradayız..! (25 Haziran’da sinemalarda)

 

Haziran ayında çıkacak diğer filmler:

Samaritan  (4 Haziran)

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (4 Haziran’da HBO Max ve sinemalarda)

Ghostbusters: Afterlife (11 Haziran)

In the Heights (18 Haziran’da HBO Max ve sinemalarda)

Luca (18 Haziran)

Blue Bayou (25 Haziran)



       TEMMUZ:


Top Gun: Maverick:


Yönetmenliğini Joseph Kosinski'ın yaptığı, başrollerini Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer ve Jennifer Connelly'nın paylaştığı, 1986 yılında vizyona giren Top Gun filminin devamıdır. (2 Temmuz’da sinemalarda)


Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings:

Marvel Comics karakteri Shang-Chi'yi temel alan yayınlanacak bir Amerikan süper kahraman filmi. Marvel Studios tarafından üretilen ve Walt Disney Pictures tarafından dağıtılan filmin, Marvel Sinematik Evreni'nin 25. filmi olması planlandı. Başrollerde Simu Liu, Florian Munteanu, Awkwafina, Benedict Wong, Fala Chen yer alıyor. (9 Temmuz’da sinemalarda)


Uncharted:

Ruben Fleischer tarafından yönetilen ve Art Marcum ve Matt Holloway tarafından yazılan yeni bir Amerikan aksiyon macera filmidir. Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Taylor Ali, Tati Gabrielle ve Bryan Cranston başrollerde bulunuyor. (16 Temmuz)

 

Temmuz ayında çıkacak diğer filmler:

Minions: The Rise of Gru (2 Temmuz)

The Forever Purge (9 Temmuz)

Space Jam 2: A New Legacy (16 Temmuz’da HBO Max ve sinemalarda)

Barb and Star Go to Vista Del Mar (16 Temmuz)

Dog (16 Temmuz)

Old (23 Temmuz)

The Tomorrow War (23 Temmuz)

Jungle Cruise (30 Temmuz)

The Green Knight (30 Temmuz)

 

 

   AĞUSTOS:


Deep Water:

Zach Helm ve Sam Levinson'un senaryosundan, Patricia Highsmith'in 1957 tarihli aynı adlı romanına dayanan, Adrian Lyne tarafından yönetilen yeni bir Amerikan psikolojik erotik gerilim filmi. Ben Affleck, Ana de Armas, Rachel Blanchard, Tracy Letts ve Jacob Elordi oynuyor. (13 Ağustos’ta sinemalarda)


The Hitman’s Wife’s Bodyguard:

2017 yapımı The Hitman’s Bodyguard adlı komedi filminin devamıdır. Filmde Ryan Reynolds, Samuel L.Jackson, Salma Hayek, Frank Grillo, Richard E. yer alıyor. (20 Ağustos’ta sinemalarda)


The Beatles: Get Back:


Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı, Beatles'ın
1970 albümü Let It Be'nin yapımını konu alan bir belgesel filmidir. The Beatles’ın üyeleri kendileri olarak rol alıyor. (27 Ağustos’ta sinemalarda)


Candyman:

Candyman, Nia DaCosta tarafından yönetilen ve Jordan Peele, Win Rosenfeld ve DaCosta tarafından yazılan yeni bir Amerikan doğaüstü slasher filmidir. Clive Barker'ın "Yasak" adlı kısa öyküsüne dayanan Candyman film serisinin dördüncü filmi ve aynı adlı 1992 filminin doğrudan devamı niteliğindedir. (27 Ağustos’ta sinemalarda)

 

Ağustos ayında çıkacak diğer filmler:

Hotel Transylvania 4 (6 Ağustos)

The Suicide Squad 2 (6 Ağustos’ta HBO Max ve sinemalarda)

Don’t Breathe 2 (13 Ağustos)

Respect (13 Ağustos)


 

EYLÜL:


Death on the Nile:


Kenneth Branagh tarafından yönetilen, senaryosu Michael Green'in Agatha Christie'nin aynı adlı 1937 romanından uyarlanan yeni bir gizem gerilim filmi. Gal Gadot, Emma Mackey, Kenneth Branagh, Letitia Weight ve Armie Hammer rol alıyor. (17 Eylül’de sinemalarda)

 

Eylül ayında çıkacak diğer filmler:

Jackass 4 (3 Eylül)

Resident Evil (9 Eylül)

The Bad Guys (17 Eylül)

The Man From Toronto (17 Eylül)

The Boss Baby: Family Business (17 Eylül)

Untitled Universal Event Film (24 Eylül)

 


Ekim:


Dune:

Dune hakkında zaten duymadığınız bilmediğiniz ne diyebilirim ki? Yılın en çok beklenen filmi olduğunu söylesem itiraz eden olmaz herhalde. Gözümüz yollarında kaldı, ertelene ertelene bir hal olduk. Ama sanki sonunda net tarih bu gibi, daha da ertelenmez gibi ne dersiniz? (1 Ekim’de sinemalarda)

 

Ekim ayında çıkacak diğer filmler:

Halloween Kills (15 Ekim)

The Last Duel (15 Ekim)

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (22 Ekim)

 


KASIM:


Elvis:

Baz Luhrmann tarafından yönetilen, Luhrmann ve Craig Pearce tarafından yazılan bir senaryodan Elvis Presley hakkında yeni bir biyografik drama filmi. Elvis Presley’i oynayan Austin Butler ve yanında da Luke Bracey, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Tom Hanks yer alıyor. (5 Kasım’da sinemalarda)


Eternals:

Nomadland’ın yönetmeni Chloe Zhao tarafından çekilen Marvel Comics’in çizgi romanından uyarlanma, Marvel Sinematik Evreni’ne ait bir süper kahraman filmi. Kadrosuyla dikkat çeken filmde şu isimler yer alıyor: Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Kit Harington ve söylentilere göre kesin olmamakla birlikte şarkıcı Harry Styles. (5 Kasım’da sinemalarda)

 

Kasım ayında çıkacak diğer filmler:

Clifford the Big Red Dog (5 Kasım)

Spider-Man 3 (5 Kasım)

Mission: Impossible 7 (19 Kasım)

King Richard (19 Kasım’da HBO Max ve sinemalarda)

Encanto (24 Kasım)

Gucci (24 Kasım)

 


ARALIK:


The Matrix 4:

Yıllarca devam filmi gelmeyecek diye kesin mi kesin konuşan Wachowski’ler kadar tutatlı olsak yeter… Umarız ki yıllar sonra gelen bir devam filmiyle seriye bir kara leke daha gelmesin. Umarız ki 2. Ve 3. Filmden daha iyi gelir… (22 Aralık’ta HBO Max ve sinemalarda)


Aralık ayında çıkacak diğer filmler:

West Side Story (10 Aralık)

Cyrano (10 Aralık)

The Nightingale (22 Aralık)

Sing 2 (22 Aralık)

Sherlock Holmes 3 (22 Aralık)

 

 

Kaynak

Yorumlar

  1. Kardeşim salmadınız bi Dune'u be, 1 Ekime kim öle kim kala!?!?!?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-