HAFTALIK HABERLER -4-

ÇAĞATAY ULUSOY’UN YEŞİLÇAM DİZİSİNDEN İLK FRAGMAN YAYINLANDI

BluTV’de Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı dönem dizisi, 1960’lar Türkiye’sinin Yeşilçam Sineması’ndaki bir yapımcının hikayesini anlatacak. Çağatay Ulusoy, her şeyini kaybetmiş ama Yeşilçam’da tekrar ayağa kalkmaya çalışan bir sinema sever yapımcıyı, Semih Ateş’i canlandırıyor. Çağatay Ulusoy’a eşlik eden Selin Şekerci Yeşilçam’ın yıldızlarından Mine Cansu’yu canlandırırken Afra Saraçoğlu ise o yıldızlardan biri olmaya çalışan sanatçı Tülin Saygı’yı canlandıracak. Bu üç başrole Güngör Bayrak, Nilüfer Açıkalın, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, Özgür Çevik, Ayta Sözeri ve Bora Akkaş eşlik ediyor.




 TIM BURTON’IN, TIMOTHÉE CHALAMET’Lİ EDGAR SCISSORHANDS REKLAMI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ



Super Bowl için çekilen bir Cadillac reklamında Timothée Chalamet’nin canlandırdığı Edgar Scissorhands, bildiğiniz gibi Tim Burton’ın Johnny Depp’li 1990 yapımı filminden alıntı. Aslında Johnny Depp’in canlandırdığı Edward Scissorhands’ın oğlunu canlandırıyor reklam filminde. Biraz tuhaf bir durum olmuş çünkü Timothée Chalamet geçtiğimiz yıla kadar Johnny Depp’in kızı Lily-Rose Depp ile birlikteydi. Şimdi de Depp’in eski bir karakterinin oğlunu canlandırması hoş bir tesadüf olmuş. Ayrıca Winona Ryder, Tim Burton yapımı filmdeki karakterine geri dönerek, reklam filminde Edgar’ın annesi olarak yer alıyor.

Reklam filminde babası gibi topluma adapte olmaya çalışan, uyum sorunları yaşayan Edgar’ı görüyoruz. Tim Burton, reklam filminin yıllar önceki filminden esinlenilmesinden memnun olarak şunları söylüyor:

“Gurur duyduğunuz bir işin 30 yıl sonra bile yaşamaya devam etmesi ve zamanla gelişmesi nadir görülen bir durum. Edgar’ın yeni dünya ile başa çıkışını görmekten dolayı memnunum. Umarım hem filmin hayranları, hem de Edward Scissorhands ile ilk defa tanışanlar bu reklamdan keyif alırlar.”




Ayrıca Winona Ryder, reklam filminde birlikte oynadığı Chalamet’nin performansından övgüyle bahsetti. Chalamet’nin kendisini büyülediğini söylerken, oyuncunun çok yetenekli ve eşsiz biri olduğundan bahsetti. Ryder “Chalamet bu karakteri canlandırmak için gerçekten çok uygun biri.” ifadelerini kullandı. Chalamet, bir Tim Burton hayranı olduğunu dile getirirken Ryder ile birlikte çalışma hayalinin gerçek olduğunu dile getirdi. “Harika bir oyuncu ve Amerikan ikonu olmaya devam ediyor.”

Ben hem Johnny Depp hem Timothée hayranı olarak reklam filminden en çok zevk alanlardan biriyim. Ayrıca Chalamet’nin de role çok yakıştığını kabul edelim.

 


NOMADLAND’İN SENARYOSU YAYINLANDI


2020’nin en iyi filmlerinden biri olarak gösterilen Nomadland, bir çok eleştirmenin listesinde birinci ya da ikinci sırada yer alıyor. Chloé Zhao‘nun  Songs My Brother Taught Me ve The Rider filmlerinin ardından izleyiciyle buluşturduğu üçüncü uzun metrajlı filmi. Film, dünya prömiyerini Toronto ve Venedik’teki film festivallerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirmişti.  Türkiye prömiyerini ise 39. İstanbul Film Festivali’nde yapmıştı ancak pandemiden dolayı henüz vizyona giremedi. Ancak benden duymuş olmayın ama malum internet sitelerinden filme ulaşabilirsiniz. Ve haftaya da bir incelemesi de benden geliyor.

Nomadland kısa bir özetle: Jessica Bruder’ın gerçek hayta hikayelerinden oluşan Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century kitabından beyaz perdeye uyarlanan bir film. Ekomonik kriz sonucu işlerini kaybeden insanların bazılarının maddi sıkıntılar nedeniyle mecburiyetten bazılarının ise kendi seçimleriyle Amerika’daki göçebe hayata geçmelerini konu alıyor. Filmde gerçek hayatta göçebe olarak yaşayan insanlar da yer alıyor. Göçebe diyorsam da aklınıza eski çağlar gelmesin, modern bir göçebelikten bahsediyoruz, karavanlarıyla oradan oraya sürüklenen geçici işlerde çalışan insanlar. Yönetmen Zhao filmde gerçek ile kurguyu birleştirerek belgesel tadı veren bu sene ödül sezonunda ve festivallerde adını sıkça duyacağımız bir filme imza atıyor. Filmin senaryosunu da buradan indirebilirsiniz.


BONG JOON-HO YENİ FİLMİNİN SENARYOSUNU TAMAMLADIĞINI AÇIKLADI


2019 Oscar ödüllerine damga vuran En İyi Film dahil 4 ödülü toplayan Parasite’in yönetmeni Bong Joon-Ho yeni filminin senaryosunu tamamlamış. Snowpiercer ve Memories of Murder gibi harika filmleriyle geçtiğimiz yıllarda Oscarları toplayan Parasite ile tanıdığımız Güney Koreli yönetmen, iki yeni projesi olduğunu ve birinin Korece birinin İngilizce olduğunu belirtti. Hangisi olduğu belli olmasa da içlerinden birinin senaryosu tamamlanmış. Her iki projenin de konusu belli olmasa da daha önce verdiği röportajda Parasite ve Mother filmi tadında olacaklarını söylemişti.

 

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ BİRDEN ÇOK YERDE GERÇEKLEŞECEK


Yılın en çok beklenen ve en prestijli ödül töreni her etkinlik gibi pandemiden dolayı nasıl olacağı belirsizdi. Ancak Akademi’nin yaptığı açıklamaya göre birçok farklı mekanda düzenlenecek böylelikle kalabalık ve mesafe kontrol edilebilecek. Tabi ne kadar edilebilirse? Akademi’nin açıklamasına göre tören her şartta gerekli tedbirler alınarak gerçekleşecek:

 “Akademi, bu benzersiz yılda, halkın ve törene katılacak herkesin sağlığını, güvenliğini ön planda tutarken, eşi benzeri olmayan bir ödül töreni sunmaya kararlı. Dünyanın her yerinden seyredecek izleyicilerimizin görmek istediği insanların katılımıyla gerçekleşen şovu yaratmak için, pandeminin gerektirdiği koşullara uyum sağlarken, tören Dolby Theater da dâhil olmak üzere birçok yerden canlı olarak yayınlanacak. Yakında daha fazla ayrıntıyı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.”

 

THE LAST OF US DİZİSİNİN BAŞROLLERİ BELLİ OLDU



HBO tarafından hazırlanan The Last of Us dizisi, son yılların en popüler video oyunlarından birinden uyarlanıyor. The Last of Us’ın konusu; bir salgın sonrası insanların mutasyon geçirerek yamyamlaşmış canavarlara dönüştüğü distopik bir geleceğe götürüyor. Oyun, Ellie adında genç bir kızı hem insanlardan hem de bu canavarlardan koruyarak milislerin karargahına götürmesi istenen Joel’a odaklanıyor. Haftalar önce ısırılmış olmasına rağmen dönüşüm geçirmemesiyle insanlık için umut olan Ellie ve Joel’un yolculukları beklenenden çok daha uzun sürerken, ikili arasında sürpriz bir baba-kız ilişkisi ortaya çıkmaya başlıyor.

Kıyamet sonrası bir dünyada geçmesi ve ele aldığı hikâyeyle uzun soluklu bir diziye uyarlanmaya oldukça elverişli olan The Last of Us’ın diziye uyarlanacak olması heyecanla karşılanırken, bu uyarlamanın Chernobyl dizisinin yaratıcısı Craig Mazin ve oyunun yaratıcılarından Neil Druckmann tarafından hazırlanacak olması bu heyecanı daha da katlamıştı.

HBO tarafından hazırlanan The Last of Us dizisinin başrolleri sonunda açıklandı ve Game of Thrones ile çıkış yapan iki isim; Bella Ramsey ve Pedro Pascal yer alacak.

The Last of Us dizisinin ne zaman ekrana geleceği hala belirsiz. Ancak oyuncular belirlendiğine göre hazırlıklar tamamlanıp çekimlere başlanacaktır yakın zamanda.



KAYNAK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-