DAVID FINCHER, DAMIEN CHAZELLE VE ‘MAKAS ELLERİ’ İLE TIMOTHÉE CHALAMET SUPER BOWL’DA

TIMOTHÉE CHALAMET, EDWARD SCISSORHANDS’İN OĞLUNU CANLANDIRDI

Geçtiğimiz hafta yayınlanan Super Bowl için hazırlanan Cadillac’ın reklam filminde Edward Scissorhands’in oğlunu Timothée Chalamet canlandırdı. Tim Burton’ın yönettiği 1990 yapımı Johnny Depp’in oynadığı Edward Scissorhands filminin devamı gibi çekilen reklam filminde Edward’ın oğlu Edgar da babasıyla aynı problemlerle yüzleşiyor. Makas elleriyle topluma uyum sağlayamayan Edgar, annesinin hediye ettiği dokunmatik özellikli Cadillac arabasıyla mutluluğa kavuşuyor ve makas elleri hayatında ilk kez bir eylemine engel teşkil etmeden arabasını kullanabiliyor.

Timothée Chalamet geçtiğimiz yıla kadar Johnny Depp’in kızı Lily-Rose Depp ile birlikteydi. Şimdi de Depp’in eski bir karakterinin oğlunu canlandırması hoş bir tesadüf olmuş. Ayrıca Winona Ryder, Tim Burton yapımı filmdeki karakterine geri dönerek, reklam filminde Edgar’ın annesi olarak yer alıyor.



Edward Scissorhands’in yönetmeni Tim Burton, reklam filminin yıllar önceki filminden esinlenilmesinden memnun olarak şunları söylüyor:

“Gurur duyduğunuz bir işin 30 yıl sonra bile yaşamaya devam etmesi ve zamanla gelişmesi nadir görülen bir durum. Edgar’ın yeni dünya ile başa çıkışını görmekten dolayı memnunum. Umarım hem filmin hayranları, hem de Edward Scissorhands ile ilk defa tanışanlar bu reklamdan keyif alırlar.”

Ayrıca Winona Ryder, reklam filminde birlikte oynadığı Chalamet’nin performansından övgüyle bahsetti. Chalamet’nin kendisini büyülediğini söylerken, oyuncunun çok yetenekli ve eşsiz biri olduğundan bahsetti. Ryder “Chalamet bu karakteri canlandırmak için gerçekten çok uygun biri.” ifadelerini kullandı. Chalamet, bir Tim Burton hayranı olduğunu dile getirirken Ryder ile birlikte çalışma hayalinin gerçek olduğunu dile getirdi. “Harika bir oyuncu ve Amerikan ikonu olmaya devam ediyor.”

Ben hem Johnny Depp hem Timothée hayranı olarak reklam filminden en çok zevk alanlardan biriyim. Ayrıca Chalamet’nin de role çok yakıştığını kabul edelim.




DAVID FINCHER VE DAMIEN CHAZELLE DE SUPER BOWL İÇİN REKLAM FİLMLERİ ÇEKTİ

David Fincher, Anheuser-Busch isimli bir bira markası için çektiği reklam filmiyle Super Bowl için reklam çeken yönetmenler kervanına katılıyor. Fincher’ın Atticus Ross ile yeniden bir araya geldiği söz konusu bu reklamda, üzgün olduğumuz ya da heyecanlı bir buluşmaya hazırlandığımız anlarda bize eşlik eden, moralimizi yükselten bir Anheuser-Busch birası eşlik ediyor.



Damien Chazelle ise Super Bowl için iki tane reklam filmi çekti. Bunlardan ilki Matthew McConaughey‘in rol aldığı eğlenceli bir Doritos reklam filmi. Bu reklamda iki boyutlu bir karakter olarak gördüğümüz McConaughey, Doritos cipsini yedikten sonra normal bir insana dönüşüyor.



Chazelle’in imza attığı bir diğer reklam filminin odak noktasında ABD merkezli web sitesi kurma şirketi Squarespace yer alıyor. Dolly Parton’ın hit şarkısı “9 to 5”ı tersine çeviren “5 to 9” isimli bu reklamdaki dans sahnelerinde Steven Spielberg imzalı West Side Story’nin yeniden çevriminin koreografını yapan Justin Peck’in imzası bulunuyor. Chazelle, La La Land etkisini bu reklam filminde izleyiciye hissettiriyor.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-