15 YILLIK MACERA SONA ERDİ: SUPERNATURAL FİNALİ

 

15 YILLIK MACERA SONA ERDİ: SUPERNATURAL FİNALİ


Koca bir nesli yabancı dizilerle tanıştıran, yabancı dizi izlemeye başlatan, 15 yıllık dizi geçen hafta final verdi. Ben de dahil birçok gencin ilk yabancı dizisi olduğunu biliyorum. Korkarak izlemeye başladığımız, hatta bazılarının korkularını bu diziyle yendiği, Dean ve Sam’in macerası bitti. İlk sezonların tadı başkaydı. Supernatural fanlarının aşina olduğu, turta aşkı, yaratıklardan korunmak için tuz dökmeler, her sezon finalinde çalan Carry On Wayward Son şarkısı, İmpala gibi diziye ait birçok sembol vardı. Yaratık avlamayla başlayan ilk sezonlardan, taa Tanrı’yı yenmeye kadar neler atlattık neler. İlk dizim olduğu için bu dizinin yeri ben de çok ayrı. Bu yüzden her ne kadar final yapmasına üzülsem de bir noktada artık son bulması gerektiğini hepimiz biliyorduk. Ve açıkça söylemek gerekirse fazla bile uzamıştı. Son sezonlar artık çocuk oyuncağına bağlamışken, kendi adıma konuşmalıyım ki dizi gözümdeki ciddiyetini kaybetmişti.


Finaline gelecek olursak buradan sonrasında finali izlemeyenler için SPOİLER olduğunu belirteyim; 15 yıl süren maceramızda ne yaratıklar ne olağanüstü varlıklar gördük, melekler, başmelekler, şeytanlar hatta Tanrı’nın kendisiyle bile savaşıp sağ çıkan kahramanımız bir çiviyle ölmeyi mi hak etmişti… Bu sahne o kadar basit, o kadar geçiştirmeydi ki ben Dean karakterine böyle bir ölümü yakıştıramadım. Çok aceleye getirilmiş bir final bölümü izledik. Her şey o kadar hızlı ilerledi ki duygulanmama zaman kalmadı bile. Yıllarımızı verdiğimiz bu dizi daha epik, etkileyici ve özenli bir sonu hak ediyordu. Dean’in ölüm sahnesinde duygulanmayı bırakın, inanarak bile izlemedim. Jensen ve Jared da inanmışa benzemiyordu. Belki de 15 sezonun en kötü oyunculuklarını vermiş olabilirler bu sahnede. Dean’in hak ettiği, istediği ve hep altını çizdikleri ölüm gerçekleşiyor evet, avlanırken ölmek… Sam’in de aynı şekilde normal bir hayat sürmesi, evli mutlu çocuklu hayatını görmemiz yine dizinin yıllardır altını çizdiği detaylardan biriydi. İkisi de isteklerine ulaştı ama bu şekilde üstün körü bir son olmamalıydı.


Finali hiçbir şekilde beğenmediğim, bir önceki bölüm final olsa daha iyi olurdu dedikten sonra yine de her şeye rağmen üzüldüğümü belirtmeliyim. Ne de olsa çocukluğumun dizisi, beraber büyüdüğüm dizi bitti. Zaman zaman güzel, eğlenceli eski bölümlerinden açıp izlemeyi ihmal etmeyeceğimden eminim. Carry on Winchesters…

 

En Komik Sahneler

“Yellow Fever” 4. Sezon 6. Bölüm: Dean’in bir kediden korktuğu sahne:


“Hitler’i öldürdüm” sahneleri editi:


“Bad Day at Black Rock” 3. Sezon 3. Bölüm: “Ben Batman’im” sahnesi:


“Dog Dean Afternoon” 9. Sezon 5. Bölüm: Dean’in hayvanlarla konuştuğu sahne:


“Sam, Interrupted” 5. Sezon 11. Bölüm: “Pudiinngg” sahnesi:



En Güzel Doğaçlama Sahneleri:


 

Sizin için ekstra olarak izlemekten hiç sıkılmadığımız, Jensen Ackles’ın şu meşhur Eye of the Tiger performansını da şöyle bırakıyorum:



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FLEABAG HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 11 DETAY

PEAKY BLINDERS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

THE LORD OF THE RINGS: THE RETURN OF THE KING İNCELEMESİ

MARTIN SCORSESE'E GÖRE MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN 25 FİLM

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS İNCELEMESİ

21. YÜZYILIN EN İYİ 30 OYUNCU PERFORMANSI

QUENTIN TARANTINO / AUTEUR YÖNETMENLER -2-

HER İNCELEMESİ

SİNEMA VE FELSEFE SEMPOZYUMU

CHRISTOPHER NOLAN “SİNEMANIN ALTIN ÇOCUĞU” / AUTEUR YÖNETMENLER -1-